Stallmästaregården Hotel & Restaurant

Maaliskuiselle Tukholman hotellille minulla oli päällimmäisenä kaksi kriteeriä: mahdollisuus pysäköidä auto ja kylpyamme. Haga-puiston kupeessa sijaitseva Stallmästaregården Hotel & Restaurant https://stallmastaregarden.se/ täytti näistä molemmat, sijaitsi kohtuullisella etäisyydellä keskustasta (vaikkakin noin kolmen kilometrin pituinen kävely edestakaisin samaa katua pitkin alkoikin kyllästyttää parin päivän päästä), näytti viihtyisältä, eikä maksanut liikaa. Uskoakseni edullinen hinta johtui paitsi siitä, ettei maaliskuu taida varsinaisesti olla Ruotsin matkailun sesonkiaikaa (kesälle hinnat näyttävät olevan kaksinkertaisia), jo mainitusta syrjäisestä etäisyydestä, sillä hotelli oli varsin viihtyisä.

Hieman syrjäisessä sijainnissa oli se hyvä puoli, että Haga-puiston lisäksi hotellista oli kätevää lähteä päiväretkelle Uppsalaan, kun moottoritie alkoi hotellin toiselta puolelta. Puutarhan puolella taas oli merenlahti ja voin kuvitella, että kesäiltoina olisi viihtyisää istua puutarhassa katselemassa maisemia. Uskoisin myös, että moni viettää kesällä erillisessä sivurakennuksessa häitä tai muita juhlia. Maaliskuun lopussa ilma oli kuitenkin vielä iltaisin turhan viileä ja merikin osittain jäässä.

Huoneemme

Huone oli yksinkertainen, eikä erityisen suuri, mutta sisustus miellytti omaa silmääni ja näytti paikanpäällä täysin samanlaiselta kuin kuvissa, mikä on valitettavan harvinaista, kuten varmaan jokainen hotellien mainoskuvia, joissa valo ja jokainen yksityiskohta (kuten samppanja viinikuulerissa tai sängylle ripotellut ruusunlehdet) on mietitty mahdollisimman houkuttelevaa kuvaa varten, eikä välttämättä vastaa tavanomaista yöpymistä, nähnyt tietää. Huonekaluissa näkyi pientä kulumaa, mutta itseäni se ei haitannut. Olin lukenut jonkin verran arvosteluita, joissa moitittiin läheisen moottoritien tuomaa melua ja varasinkin meille huoneen sisäpihan puolelta. Melusta tien puolella en osaa sanoa, mutta oma huoneemme oli hiljainen.

Sänky oli perustasoa. Patjan kovuus oli sopiva, mutta tyynyt hotelleille tyypilliseen tapaan liian pehmeät. Ehkä tämä on vain henkilökohtainen mieltymys, kun niin moni hotelli suosii pehmeitä tyynyjä, mutta jämäkämpi tyyny tukee paremmin niskaa, kun taas pehmeän tyynyn kanssa on pakko panna toinen käsi tyynyn alle.

Huoneessa oli yksinkertainen, mutta miellyttävä sisustus

Oikeastaan ainoa huonetta koskeva valituksen aihe oli hieman huolimaton siivous. Sänkymme alla oli sen verran pölyä, ettei sitä oltu taidettu kunnolla imuroida edellisen vieraan jäljiltä. Muuten huone ja kylpyhuone olivat siistejä. Ei siis mitään ikäviä yllätyksiä esimerkiksi edellisen vieraan hiusten muodossa lavuaarissa.

Kylpyhuone

Kuten mainitsin, kylpyamme oli toinen pääkriteereistäni hotellin valinnassa. Kotimme kylpyhuoneeseen ei mahdu ammetta ja koska kirjan ja viinilasin kanssa kuumassa kylvyssä lojuminen on yksi lempipuuhistani, pyrin usein valitsemaan kylpyammeellisen hotellihuoneen. Stallmästaregärdenin tapauksessa ammeen muoto oli täydellinen. Liian usein kylpyammeissa on molemmissa päissä 90:n asteen kulma sen sijaan, että toinen pää olisi muotoiltu loivemmin mukavaa makoiluasentoa tukien. Valitettavasti en ottanut kuvaa tätä havainnollistamaan, mutta kylpykokemus oli mukava.

Muilta osin kylpyhuone oli melko tavanomainen. Lavuaarin ympärillä oli riittävästi tilaa ja pyyhkeet kuivasivat hyvin. Superpehmeät pyyhkeet kuulostavat ajatuksena houkuttelevalta, mutta harvemmit toimivat käytännössä, joten itse arvostan ”karkeampia” puuvillapyyhkeitä. Saatavilla olevat Rituals-kylpytuotteet olivat omaan makuuni turhan voimakkaan hajuisia.

Kylpyhuone mukavalla ammeella

Ruoka

Aamiainen oli hyvin tyypillinen hotelliaamiainen, jossa mikään ei erityisesti säväyttänyt, mutta josta jokainen varmasti löytää itselleen syötävää. Kotioloissa aamiaiseni rajoittuu cappuccinoon ja palaan tummaan suklaata. Hotelleissa tykkään syödä croissantin, hedelmiä ja maustamatonta jugurttia. Mieheni puolestaan harrastaa muna/pekonilinjaa ja näitä kaikkia löytyi jollain tasolla, tosin hedelmät olivat raa’ahkoja ja pekoni pehmeää. Valitettavan keskinkertainen aamiainen siis. Myös illallista hotellista olisi saanut, mutta emme testanneet tätä yhtenäkään iltana, kun ruokalista vaikutti mielialaamme nähden turhan skandinaaviselta, eikä aamiaisen taso myöskään varsinaisesti kannustanut kokeilemaan.

Yhteenveto

Kokonaisuutena Stallmästaregårdenista jäi erittäin positiivinen vaikutelma, sillä kaikki oli oikeastaan samanlaista kuin hotellia varatessani kuvittelin. Kaukana viiden tähden luksuksesta, sillä mikään ei tuottanut erityistä vau-efektiä, mutta varsinkin kesäkauden ulkopuolella hintaansa nähden varsin viihtyisä pieni hotelli, jossa oli kunnioitettu rakennuksen historiaa ja johon olisi mukavaa palata uudelleenkin. Toisaalta kesällä aikaa olisi todennäköisesti tullut vietettyä enemmän hotellin puutarhassa ja ympäröivissä puistoissa. Ainoastaan sijainti on jalan liikkuvalla turhan syrjäinen. Meillä oli matkallamme mukana auto ja kävimme myös Tukholman ulkopuolella, joten sijainti oli tiedostettu kompromissi.

Similar Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *