|

Italian matkasuunnitelmani

Olen jo pitkään haaveillut Venetsiasta, mutta kerta toisensa jälkeen suunnitelmien tielle on tullut jotain. Viimeksi Tukholman matka, joka jouduttiin tekemään osittain työasioiden takia ja jonka vuoksi en päässyt Venetsiaan keväällä, kuten olisin sekä sään että ihmismäärän takia halunnut. Nyt kuitenkin toivon vihdoin kesäkuussa sinne pääseväni. Koska Italiassa on vielä monta minua kiinnostavaa paikkaa, joissa en ole vieraillut ja etäisyydet ovat lyhyitä, sisältää Italian matkasuunnitelmani junamatkat Venetsiasta Veronaan, sieltä Firenzeen ja viimeisenä Milanoon. Veronasta olisi ollut lyhyt matka Garda-järvelle, mutta kohteena se vaikuttaa enemmän paikalta, jonne menisin perheen kanssa oleilemaan.

Rakastan vanhoja koristeellisia rakennuksia, yleensä maailmankolkasta riippumatta ja voin kuvitella, että saisin päivät kulutettua helposti ihan vain harhailemalla kaupunkien katuja pitkin ja syömällä jäätelöä. Kuten Barcelonassa harhailemalla ja syömällä kinkkua tai Epernayssa harhailemalla ja juomalla samppanjaa. Olen kuitenkin tällä kertaa jopa ostanut etukäteen lippuja museoihin. Englannin parhaita puolia muuten on ilmaiset museot, ei niinkään rahan, vaan jonottamisen puutteen vuoksi. Vielä kun ymmärtäisivät kunnollisen vedenpaineen päälle…

Matkatavarat

Koska Italian matkasuunnitelmani sisältää niin monta majapaikan vaihtoa, aion ottaa mukaan vain pienen laukun/repun. Viime syksynä osallistuin Kickstarter-kampanjaan, joka lupaili juuri sopivaa laukun ja repun yhdistelmää. Nahkaista laukkua, joka näytti kohtuullisen tyylikkäältä ja johon mahtuisi suurimpia malleja lukuun ottamatta kannettava, mutta jonka saisi tarvittaessa repuksi selkään, jolloin paino ei tuntuisi niin raskaalta. Laukkujen piti olla perillä joulukuussa 2021. En koskaan uskonut alkuperäiseen aikatauluun, mutta arvelin alunperin voivani saada laukun kesäkuuhun mennessä. Nyt olen kuitenkin luopunut toivosta tämän aikataulun suhteen ja ostin halvan repun ja läppärilaukun yhdistelmän. En pidä turhan tavaran ostamisesta, mutta kun nykyinen työkoneeni on reilun 17:n tuuman kannettava, olen jo pidempään muutenkin kaivannut isompaa reppua toimistolla käymistä varten. Samoin hankin ensimmäistä kertaa pakkauskuution (tämänkin piti sisältyä tuohon Kickstarter-kampanjan laukkuun… onneksi kuitenkin vaikuttaa siltä, ettei kyseessä ole huijaus, vaan aikataulu vain venyy ja venyy. Ja jos onkin, niin tapoihini ei kuulu ostaa mitään viimeisillä rahoillani, jolloin ongelmaksi muodostuu lähinnä se, ettei ihan vastaavaa löydy markkinoilta). Mieheni epäili pakkaussuunnitelmaani näin pitkälle matkalle, joten päätin kokeeksi sulloa viisi mekkoa uuteen pakkauskuutiooni.

Hyvinhän nuo mahtuivat. Vedenkestävä tuo kuutio tosin ei ole verkkonsa vuoksi (jotain kauttahan ilman on päästävä pois), mutta koska laukun puolestaan pitäisi pidättää vettä jonkin verran ja koska en ole tällä reissulla menossa rankkasadealueille, ei tämä liene ongelma. Tuohon vielä lisäksi alusvaatteet, varakengät ja perushygieniatarvikkeet ja migreenilääkkeet, sekä tabletti tai pikkuläppäri, niin eiköhän niillä kesäisessä Italiassa pärjää. Muutenkin matkustan yleensä kevyillä matkatavaroilla, enkä vaikka kolmen viikon työmatkallekaan ottanut aikoinaan kuin läppärilaukun ja käsimatkatavarakokoisen lentolaukun. Toki asiaa auttaa se, että olen nainen ja näin ollen puvun sijaan voin pakata mukaan siistin mekon huomattavasti pienempään tilaan.

Yöpyminen

Väitin aiemmin valitsevani hotellini tarkkaan. Firenzen tapauksessa tämä ei ihan onnistunut, sillä olin ensin ajatellut käyväni vain Venetsiassa ja Milanossa ja kun muutin suunnitelmia, aikaa matkaan oli enää vähän ja kesäkuu suosittu kuukausi. Silti aloin jossain vaiheessa vähän ihmetellä, kun jokaikinen hotelli tuntui olevan matkapäivinäni varattu. Edellisenä ja seuraavana viikonloppuna olisi ollut tilaa. Nopea googlaus paljastikin, että juuri samoina päivinä Firenzessä on rock-festivaali. Ei siis niin sanotusti mennyt tämän matkan suunnittelu/ajoitus kuten Strömsössä. Sain kuitenkin viihtyisältä vaikuttavan hotellin ensin il Duomon läheltä ja sitten melko läheltä Pitti-palatsia, joskin kalliimpaan hintaan kuin suunnilleen minä tahansa muuna ajankohtana. Yritän lohduttautua sillä, että jos festivaalivieraat valtaavat Firenzen hotellit noina päivinä, ehkä kaupungissa on sitten rauhallista, kun kaikki ovat konserttiareenalla. Ehkä.

Myös muissa kaupungeissa lähellä keskustaa sijaitsevan kohtuuhintaisten, mutta kiinnostavien hotellien tarjonta oli rajoitettua, koska keksin koko Italian matkasuunnitelmani niin myöhään, joten lopulta päätin pääosin painottaa sijaintia. Kuitenkin Venetsiassa halusin yhden yön verran kokea kaupungille ominaisen rönsyilevän romanttisen tunnelman ja sopiva huone freskoineen löytyikin Cannaregiosta.

Odotukset

Etukäteen sekä Venetsia että Firenze kuulostavat kaupungeilta, joihin voisin palata vielä monta kertaa, jos aikaa ja rahaa olisi loputtomiin, enkä muista koskaan kovin paljoa matkakohteisiin pettyneeni. Ainoastaan Barcelonasta vähän vieraillessani ihmettelin, miksi se on niin suosittu, vaikka ihan kiva kaupunki sekin oli. Toisaalta se ei ollutkaan matkakohteideni toivelistalla, vaan sain mahdollisuuden muutaman viikon työmatkaan (ei niin innostavia työmatkakohteita toki löytyy enemmänkin). Milano sen sijaan on vähän kysymysmerkki. Kuvissa näkyy useimmiten lähinnä Duomo di Milano ja Galleria Vittorio Emanuele II ja toiset sanovat, ettei maailmansodan pommituksissa kärsineessä kaupungissa paljoa muuta nähtävää olekaan. Toiset taas sanovat kaupungin olevan aliarvostettu, joten jännityksellä odotan, miten se ”pärjää” Venetsiaa ja Firenzeä vastaan. Verona taas vaikuttaa sympaattiselta pikkukaupungilta. Julian parveke-hössötystä en sijaan ymmärrä, kyseinen henkilö kun on keksitty ja kyseinen parveke kun on lisätty turisteja varten. Vähän kuin Rick’s Café Casablancassa. Mutta saa nähdä, mitä muuta Verona tarjoaa. Ilmeisesti ainakin roomalaisen areenan ja muita historiallisia maamerkkejä.

Similar Posts

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *